A betegségek elleni segítségek

2017.11.29 22:41

Komoly probléma ( pl. rákos megbetegedés ) esetén érdemes több, különböző segítséget is  igénybe vennünk.

Az első és legfontosabb a lelki gyógyszer, ez lehet világnézettől fűggően ima, meditáció, pozitív beállítottságra átállás, a negatívumok kerülése az élet minden területén.

A táplálkozásban eredményes  a nyers, vegyszermentes zöldségek fogyasztása napi szinten, lehet léböjtkúrát is végezni , természetesen orvos, vagy képzett természetgyógyász felügyelete alatt

Egy példa a napi adagra:

30 dkg cékla, 10 dkg sárgarépa, 10 deka zeller, 10 deka retek és egy darab burgonya, ezeket vagy gyümölcsprésen átnyomjuk, vagy lereszeljük és a nedvüket kipréseljük. Ezenkivül mást nem fogyasztunk a böjt alatt, csak tiszta vizet iszunk, enyhébb esetben elég hetente egy alkalommal végezni.

A megfelelő gyógynövényteák ivása is eredményes. ( itt érdemes fitoterapeuta segítségét igénybevenni )

Az aromaterápia is jelentős segítséget nyújthat: inhalálás, higított formában  a fürdővízbe cseppentve, vagy krémbe keverve az illóolajokat..

Régi, de nagyon bevált az apiterápia alkalmazása: pl. a propolisz alkalmazása belsőleg, a mézek közül a leghatásosabb a manuka, kivül-belül, lehet gombásodásnál, sebek kezelésénél is használni.

Hatásosak a váltott, hideg-meleg zuhanyok, a hó taposás mezítláb, természetesen rövid ideig és a láb átdörzsölése, valamint meleg, száraz zoknit felvéve ezután, a  különböző borogatások, pl.  eredményesek az agyag pakolások.

A gyógytornák végzése is ajánlott, például a meridián torna.