a fejfájás kezelése gyógynövényekkel

2013.10.31 09:43

A fejfájásnak különféle okai lehetnek, például emésztési gondok, ekkor  gondoskodjunk  a napi rendszeres székelésről, a béltisztításról.

Jó hatású, ha esténként egy evőkanál búzakorpát elkeverünk egy deci vízben, amiben előtte 4 órán át aszalt szilvákból áztattunk 4-5 szemet, az aszalt szilvát is elfogyasztjuk a búzakorpás vízzel és reggelre meghozza a kívánt eredményt. Ezt szoptatás alatt is alkalmazhatjuk.

A másik hosszabb távon is alkalmazható, veszélytelen módszer, ha reggelente éhgyomorra megiszunk 2 dl meleg vizet. Ez több szempontból is hasznos, egyrészt segíti a méregtelenítést, másrészt feltölti a szervezetet folyadékkal, harmadszor az emésztőrendszerünk is jobban beindul tőle.

Rövid, átmeneti megoldás, ha 3-4 anyalevelet leforrázunk 2 dl vízzel, majd 15 perc múlva leszűrjük, isszuk.

Ezt egészséges, nem terhes, ill. szoptató embereknek ajánlom.

A fejfájás másik gyakori oka a  gyulladás a szervezetben, ekkor egy hosszabb távú kamilla és  kerti székfű tea fogyasztása célszerű ( ez bekapszulázva is van, érdeklődni: borsikakukaclevele.hu ): fele arányban kell a két gyógynövényből leforrázni 1 teáskanálnyit 2 dl vízzel, 10 perc múlva lehet szűrni, inni, naponta 3 alkalommal.

A stressz is szerepet játszhat a gyakori fejfájásban, ez főleg időjárási frontoknál jön elő. Az alábbi teakeverék ivása hasznos ilyenkor: levendula 50g, majoranna 30g,  citromfű 10g és borsmenta 30g keverékéből 2 teáskanálnyit kell leforrázni 1/2 liter vízzel, majd 10  perc múlva lehet szűrni, inni.

A gyakori fejfájás  kiváltó okáról célszerű orvosi vizsgálatot végeztetni.