A helyes ételtársítás

2015.01.22 17:39

A helyes ételtársítás

 

 

aA étkezéseknél fontos betartanunk pár szabályt, hogy az emésztés megfelelő legyen, ne kövesse gyomorfájás, felfúvódás pl. az étkezéseinket.

Például gyümölcsöt az étkezések előtt fogyasszunk. Képzeljük azt , hogy a gyomor olyan, mint egy alagút, az alma a gyorsvonat, és mondjuk a főtt burgonya a személyvonat.

Ha nem tartjuk be a megfelelő követési távolságot, akkor az alma nem tud megfelelő gyorsasággal továbbhaladni,, mivel a főtt krumpli csak kisebb sebességgel tudja elhagyni a gyomrot. Az eredmény rossz közérzet.

Ha betartjuk a helyes sorrendet, akkor a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel és a salakanyagok is gyorsabban semmisülnek meg. Az eredmény a jó közérzeten kívül az ideális testsúlyra való visszatérés.

A sokak által kedvelt gyümölcsös joghurt is gondot okozhat így.

Az azonos emésztési idejű ételeket lehet együtt enni, gond nélkül.

Például a búzafűlé és dinnye egyforma haladási sebességgel rendelkezik:, 15-30 perc alatt hagyja el a gyomrot.

A citromnak,, a meggynek például 1-1.5 órára van ehhez szüksége.

Az édes gyümölcsöknek, pl. banánnak 4,viszont a csíráknak 3 óra is elég ehhez.