a köszvényre pár ötlet

2017.05.19 17:44

A köszvényre táplálkozás

 

Mivel a köszvény egy különösen fájdalmas betegség és nem minden beteg tudja szedni rá az orvos által felírt különböző gyulladáscsökkentő és fájdalom csillapító gyógyszereket különböző okokból, így a megfigyeléseim szerint a rohamok elkerülhetők egy életmód váltással.

Először is érdemes venni egy PH mérőt ( lehet kapni elemeset, ami kijelzi a PH értéket 1 percen belül , a vizeletben tartva a végét ) és eleinte napjában több alkalommal egy erre a célra tartott kis edényben megmérni az értéket. A cél az, hogy 7 fölött legyen folyamatosan a mutatott szám.

Ehhez a táplálkozásunkat alaposan meg kell reformálni, de sokan inkább ezt választják, mint az egyre sűrűbben jelentkező fájdalmas rohamokat és mozgás korlátozottságot.

Amiket ajánlok fogyasztani: át kell állni ebben az esetben a szigorúan vegán táplálkozásra, akár főzve, akár nyersen.Még a kizárólagosan növényi táplálkozás esetén is figyelnünk kell arra, hogy milyen zöldségek kerülnek a tányérunkra: jó a saláta, a madár saláta, a szárszeller, a cukkini, az uborka, a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, fokhagyma, cékla, tök, batáta.( édes burgonya )

Ecet helyett citromlét használjunk, lehetőleg frissen kicsavarva.

A gyümölcsök szintén jó hatásúak, a banánból kicsit kevesebbet érdemes enni, a többit bátran, az ananász és a cseresznye a legjobb.

A magok közül a tökmag mehet, a többit egyenlőre csak mérsékelten együk, mivel magas a zsírtartalma a legtöbbnek.

A gyógynövény teákat is érdemes inni naponta: pl. a málnalevél 50g, aranyvessző 30g, nyírfalevél 20g, szederlevél 25g és fekete ribizli levél 25g keverékéből egy evőkanálnyit forrázzunk le egy liter vízzel, majd 15 perc múlva le lehet szűrni és a nap folyamán iszogatni.

Így a napi PH értékünk a 7-es fölé fog emelkedni és a köszvényes rohamok elkerülnek minket, valamint a súlyunk is lassan a normálhoz fog közelíteni.

Naponta végezzük a kínai 3-1-2 meridián gyakorlatot is, ez kb. 20 percet vesz igénybe.

Ha van időnk, akkor kiegészítésként -akár TV nézés közben is lehet – talpmasszázst végezzünk mindkét lábon ¼-1/4 órán át.

Érdemes a fenti tanácsokat megfogadni.