A lúgosítás fontossága

2013.09.09 09:28

A szervezet  folyamatos lúgosítása nagyon fontos dolog.

Lényegében önkéntelenül is ezt tesszük, mikor ebéd után ledőlünk pihenni, a pihenés ugyanis lúgosít. Ez történik, ha kertészkedünk, állatokkal foglalkozunk, jó könyvet olvasunk, jóízüt nevetünk, kellemes zenét hallgatunk.

A stressz, a mozgás hiánya, a táplálkozás az elsavasodásért leginkább felelős tényezők közé tartozik.

A 4 méregtelenítő csatornán: a bőrön, vesén, bélen és májon át tudnak távozni a felesleges anyagok, ezért is szokták javasolni a természetgyógyászok első lépésként a méregtelenítést.

A vé PH értéke 7.365., ezt az értéket a szervezet mindenféleképp igyekszik fenntartani, elsavasodás esetén a a " kevésbé " fontos szervekből vonja ki  a müködéséhez szükséges anyagokat,   ekkor keletkezik például az elhízás, a narancsbőr, a reuma, a köszvény....stb.

Az óceánok PH értéke 8.3 volt, ez sajnos mára lecsökkent 8.2-re, tehát beindult egy elsavasodás. A magzatvíz PH értéke 8.5, végig a 9 hónap alatt a kicsi ebben az enyhén lúgos folyadékban tartózkodik.

A vér a lleglúgosabb délután 2 óra körül, ekkor érdemes egy PH mérést végeznünk, a legjobb ha a vízelet PH értéke ekkor 7.2-8.4 közötti értéket mutat, ha ez alatt van jóval, akkor el van savasodva  a szervezet,

A nyers, élő ételek fogyasztásával is sokat tehetünk magunkért, ezek mind lúgosítanak, fontos, hogy a bevitt napi menyiség jelentős részét ezek tegyék ki.