a magas koleszterin kezelése

2015.07.25 16:25

A magas koleszterinszint kezelése a legszerencsésebb, ha kompletten történik.

Ha nem jutunk el orvosi vizsgálatra ( pl. laborra ), akkor egy testzsírmérővel nézzük meg a szervezetünk " elzsírosodását ", ami nem az elhízottsággal egyenlő. Sokszor a vékony embereknél is lehet magas a testzsír.

A táplálkozásunkat változtassuk meg: minél több zöldség ill. gyümölcs fogyasztását ajánlom, a legjobb, ha reggelente ill. délelőtt fogyasztunk gyümölcsöket ill. gyümölcsleveket, délután ill. este pedig zöldségeket. A legjobb a nyers, ill. vegyszermentes táplálkozás.

Ha olajokat használunk, akkor azokból keveset együnk, a legjobbak a hidegen préselt olajok, utólag adva a táplálékhoz, pl. a kendermagolaj.

Igyunk az alábbi teakeverékből naponta: orvosi veronika 50g és tyúkhúr 50g keverékéből 2 teáskanálnyit kell leforrázni 1/2 liter vízzel, majd 15 perc múlva le lehet szűrni és a nap folyamán  iszogatni, ezt lehet folyamatosan.Ha a teázást nem szeretjük, vagy úton vagyunk, akkor a Lúgoska gyógynövénytablettából vegyünk be 3x2 szemet. ( borsika@levele.hu )

A mozgás is fontos része a terápiának: naponta 1/2 órát sétáljunk, vagy ússzunk. Ha egészségi állapotunk ezt nem teszi lehetővé, akkor a szobabicikli is jó hatású.