a májunk egészségéért

2019.12.26 13:46
A májunk az egyik legfontosabb szervünk, segítsük a munkáját azzal, hogy többségében olyan ételekkel tápláljuk, amik a " kukáink" kiürítését támogatják, így könnyebben el tudja végezni az életmentő feladatait.
 
Ha nem így teszünk, az alábbi problémáink jelentkezhetnek: magas vérnyomás, gyakori erős szívdobogás, ingadozó cukorszint, ekcéma, pikkelysömör, akne, puffadás, székrekedés, autoimmun betegségek, májzsugor, epebetegségek, hogy csak párat említsek.
 
Az egészséges máj működést támogatják az alábbiak: ezekből gyakran fogyasszunk, ha lehet, naponta valamelyiket: lila káposzta, frissen lereszelt kurkuma, áfonya, alma, banán, ananász, articsóka, brokkoli, burgonya, citrom, cukkini, csicsóka, csírák, datolya, édesburgonya, erős paprika, fodros kel, fokhagyma, gomba, gránátalma, körte, kelbimbó, narancs, mandarin, paradicsom, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sütőtök és uborka.
 
Uborkából a leghatásosabb, ha étkezés előtt 1/2 órával kipréselünk 2 db uborkát ,magában megisszuk a levét, majd csak 1/2 óra múlva eszünk. Ha nincs gyümölcsprésünk, akkor centrifugáljuk ki, majd szűrjük le és csak a levét fogyasszuk.