A megfelelő táplálkozáshoz tanácsok

2016.02.18 13:31

A megfelelő táplálkozáshoz tanácsok

 

Mivel a szervezet hajnaltól délig tisztul, érdemes bőséges folyadék és gyümölcs fogyasztással támogatni a folyamatot.

Ha lehet, egyfajta gyümölcsöt együnk és két étkezés között tartsunk min. 1 óra szünetet.

Naponta min. 2 liter folyadék javasolt, a legjobb, ha 2 óránként iszunk 2 dl-t.

Az étkezés előtt ½ órával a legjobb az emésztés szempontjából.

Lehetőleg frissen facsart gyümölcs ill. zöldséglevet fogyasszunk és sütés-főzés céljára is tiszta vizet alkalmazzunk, pl. pí-víz, forásvíz.

Jó, ha naponta több alkalommal gyógyteákat iszunk, pl. délelőtt csipkebogyó teát ( ez hideg vizes áztatással készül ), esténként citromfű, vagy levendulavirág teát.

Az étkezésekhez használjunk erjedésgátló fűszereket, jó a kömény a burgonyához, fahéj, vagy szegfűszeg a gyümölcsökhöz és a pirospaprika a gabonákhoz.

Rágjunk meg mindent alaposan, szinte pépesre.

Legalább annyi alkalommal legyen széklet, mint ahány étkezés volt.

A gyomrot mindig csak kb. félig kell telepakolni.

Délben a gabona, este a zöldség legyen a fő táplálékunk.

Minden étkezésnél fogyasszunk nyers táplálékot is.

Az étkezések között várjunk kb. 5 ótát-Étkezésnél különösen fontos a nyugalom, ne másra figyeljünk közben.