A megfelelő táplálkozáshoz tanácsok
A megfelelő táplálkozáshoz tanácsok
Mivel a szervezet hajnaltól délig tisztul, érdemes bőséges folyadék és gyümölcs fogyasztással támogatni a folyamatot.
Ha lehet, egyfajta gyümölcsöt együnk és két étkezés között tartsunk min. 1 óra szünetet.
Naponta min. 2 liter folyadék javasolt, a legjobb, ha 2 óránként iszunk 2 dl-t.
Az étkezés előtt ½ órával a legjobb az emésztés szempontjából.
Lehetőleg frissen facsart gyümölcs ill. zöldséglevet fogyasszunk és sütés-főzés céljára is tiszta vizet alkalmazzunk, pl. pí-víz, forásvíz.
Jó, ha naponta több alkalommal gyógyteákat iszunk, pl. délelőtt csipkebogyó teát ( ez hideg vizes áztatással készül ), esténként citromfű, vagy levendulavirág teát.
Az étkezésekhez használjunk erjedésgátló fűszereket, jó a kömény a burgonyához, fahéj, vagy szegfűszeg a gyümölcsökhöz és a pirospaprika a gabonákhoz.
Rágjunk meg mindent alaposan, szinte pépesre.
Legalább annyi alkalommal legyen széklet, mint ahány étkezés volt.
A gyomrot mindig csak kb. félig kell telepakolni.
Délben a gabona, este a zöldség legyen a fő táplálékunk.
Minden étkezésnél fogyasszunk nyers táplálékot is.
Az étkezések között várjunk kb. 5 ótát-Étkezésnél különösen fontos a nyugalom, ne másra figyeljünk közben.