A pikkelysömör

2014.11.07 09:48

 Újabban a magas vérnyomás a szívbetegségek kialakulásának   az egyik jelentős  kockázata a pikkelysömörhöz való kapcsolata, állapították meg.

 Az anyagcsere szindróma, a magas vérnyomás, az elhízás és a keringési problémák nagyobb eséllyel fordulnak elő pikkelysömörös betegek körében. 

Az életkor, nem,  elhízás, dohányzás, alkoholfogyasztási szokások  a cukorbetegség, a veseproblémák, vagy a szívproblémák is szerepet játszanak a betegség kialakulásában.

Mivel a szervezetben minden öszefügg, így kedvezően lehet ezt a betegséget is befolyásolni egy kíméletes májtisztítással, például máriatövismag kúrával, ekkor egy teáskanálnyi ledarált máriatövismagot fogyasszunk el kis vízzel, étkezés után, naponta 1 alkalommal. A magas vérnyomás kezelésénél jó hatásúnak bizonyult a fekete ribizli levél tea, alkalmanként egy teáskanálnyit kell leforrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc múlva le lehet szűrni, naponta 2-3 alkalommal inni.

A kristálygombalé ivása is nagy segítség, naponta 1/2-1 liternyit érdemes  fogyasztani. Külsőleg is használható, naponta 2-3 alkalommal törljük át kristálygombalével átitatott vattával a beteg bőrfelületet.