a szem gyógyításához pár ötlet

2017.04.24 22:26

A különböző , szemmel kapcsolatos problémák természetgyógyászati megközelítése , hogy itt is a teljes embert nézzük és testileg-lelkileg segítséget nyújtsunk.

Az első és legfontosabb mindig a lelki okok felderítése , alapos kikérdezés útján történik. Minden esetben a stresszre vezethető vissza a probléma. Ha például valaki rövidlátó, az az ember inkább csak a közvetlen környezetére figyel és befelé forduló természetű. Távollátás esetén az illető nem a jelenben él, inkább a jövőben. Mindkét esetben a külvilág eseményeire adott válasz ez, kivéve a születésnél már fennálló gondokat, ekkor közrejátszhat az öröklődés is , a magzati korban történtek, esetleg egy előző életből hozott karma, de ezek már nem a mi „ hatáskörünk”-be tartoznak.

Szürkehályog esetén, ha az a bal szemnél jelentkezik, akkor az érzelni gondok elől „ menekül”, míg a jobb szem esetében az anyagi problémák elől az illető.

Szem szárazság jelentkezésénél az átélt fájdalmak, kudarcok hatására megkeményíti magát, látszatra erős ember lesz, aki ritkán érzékenyül el a beteg.

Az árpa megjelenése előtt valami nagyon „ szúrta „ a szemét, bántotta egy helyzet.

Kötőhártya gyulladásnál, mint minden gyulladásnál egy „ lázadás” áll a háttérben.

Farkasvakságnál a labilis lelki állapot a jellemző.

Ez csak pár kiragadott példa és nagyon általánosak a helyzetek.

Ezután a fizikai okok felderítése következik: a táplálkozás, az alvás, a máj egészségi állapota, a munkahelyi fényviszonyok, mennyit kell számítógép előtt ülni az illetőnek, milyen a levegő……

Amit mindenkinek javasolni lehet, minden szem és egyéb probléma esetén is:

óránként pár percre abba kell hagyni a tevékenységet és addig másra térni át: pl. számítógép nézése helyett sétálni, vagy csak ülve laza fej ill. vállkörzést végezni, pislogni, szemtornát végezni, raszter szemüveget alkalmazni, inni egy szemvidítófű teát, akár naponta 2 csészényit is, ez a szemen kívül a májunkra is jó hatással van.

Pár mély levegő vétele is hasznos a friss levegőn .

A táplálkozásban a fekete áfonya, a goji bogyó, általában a piros ill. a sötét színű -ehető-gyümölcsök sokat segítenek.