a termékenység fokozására pár ötlet

2018.03.31 17:02

 Mikor az ivarszerv terméketlenné válik, akkor egy lemerült akkumulátorhoz tudnám hasonlítani. Még jóval azelőtt viszont sokat  tehetünk magunkért.

Napi rendszerességgel vizualizáljuk, hogy energiával töltjük fel a szervezetünket, különösen az ivarszerveket.

 Például  képzeljük el, hogy fehér fényt lélegzünk be és ez,  az ivarszerveinket is elárasztja.

Különösen a férfiak számára fontos, hogy csökkentsék a higgany szintet . Ebben nagy segítség a spirulina , a vad áfonya, a koriander levél,  a fokhagyma és az árpafű. ( akár por formájában is . ) A felsoroltakat naponta kell fogyasztani, hosszabb távon.Az ashwagandha, a csalánlevél tea és a vörös here virágja is jó hatású.

Ezeket a nőknek  is  ajánlom, szintén napi szinten.

Az adrenalinnal átitatott ételeket a kúra alatt kerülni kell. Ilyenek  a húsok , mert sok nő érzékeny  ezekre. A tojás, a kukorica, a gabonák, a repceolaj, a tejtermékek, az aszpartam, a nátrium-glutamát, a szója is a kerülendők közé tartozik ilyenkor.

Figyelni kell a vegyszerekre is , pl. rovar- ill. gyomírtók használatára.

A fogantatást akadályozhatja a túlzott stressz is.

A mellékvese kimerülés is hat a termékenységre, ekkor a hormonháztartás egyensúlya felbillen. Segítség a megfelelő gyógynövények használata, valamint, ha 1-2 óránként eszünk pár egészséges falatot.

A termékenységet tűámogató étrend bővelkedik a nyers gyümölcsök, zöldségek gyakori fogyasztásában, ilyen például a vad áfonyán kivül a banán, avokádó, narancs, szőlő, mangó, uborka és a cseresznye. ( ha lehet, vegyszermentesen )