Az allergia kezelése táplálkozással, teákkal

2013.08.21 11:38

Az allergia már népbetegség szinte.

Segítségképp pár bevált fortélyról írok most.

  A gyógyteák közül ajánlom az apróbojtorján tea ivását, ekkor egy evőkanálnyit kell 1 liter vízben forrás után 3 percig főzni, majd   15 perc múlva le lehet szűrni, kis citrommal, mézzel ízesíteni. Ezt egész nap lehet inni, kicsiknek, nagyoknak.

Ha glutén -érzékeny van a családban, netán autista, célszerű az alábbi szigorú diétát tartani kb. 1 évig, aztán enyhíthető.

Ez idő alatt célszerű tartózkodni a tejtermékektől, a hústól, a fagyasztott, mikrózott, tartósítószeres élelmiszertől, a gluténmetes lisztek használata javasolt, valamint figyelni kell arra is, hogy a keményítő sem hasznos most.

Hát ez nehéz!

MIt lehet enni ilyenkor?

Főleg, ha mondjuk, egy fejlődő szervezetről van szó.

Például pizzát, palacsintát, muffint a sok gyümölcs és zöldség mellett. A diéta hasonlít a paleo diétára sok tekintetben.

Lehet használni mandulalisztet, tökmaglisztet,  tojást, nyírfacukrot, steviát, gesztenyelisztet, lenmagot, növényi tejeket: kókusztejet például.

A napi étkezéseknél figyelni kell arra is, hogy sok Omega-3-at tartalmazó olaj kerüljön a szervezetbe.

Az kétségtelen, hogy nagyon nehéz és sok odafigyelést kíván az ételek elkészítése. A nyers étkezéstől sok ember húzódozik, azoknak ez jó megoldás mégis. A lényeg a bélrendszer tehermentesítése, az allergének kiváltása más táplálékokkal.

Mivel az agy és az emésztőrendszer szokor kapcsolatban van, mégis érdemes nekivágnunk.

Személyes tanácsadás: borsikakukaclevele.hu-n