az élet kenyér

2019.04.11 13:19

Az „ élet” kenyérke

Kizárólag nyers, élő búzacsírát tartalmaz, melynek rengeteg jó hatása van:
Keringési betegségek
Székrekedés
Rákmegelőzés
Memóriazavarok
Sebgyógyítás
Rákkezelés
Vérszegénység
Cukorbetegség
Gyulladáscsökkentés
Méregtelenítés
Rostpótlás
Már napokon belül kezdjük érezni jótékony hatását, érdemes bajlódni vele, vagy egy jobban ráérő családtagot megkérni erre, az olcsósága miatt is meggondolandó ( kb. 100Ft/ nap ) és bármit kenhetünk rá, vagy fogyaszthatunk mellé, pl. medvehagyma, vagy avokádó krémet, édesen pedig kis mézzel megkenve, almával remek reggeli. A receptben leírt menyiség egy főnek három napra elegendő.
A pontos recept: 500 g bio őszi búzát háromszoros mennyiségű tisztított vízbe beáztatunk egy 5 literes üvegben, aminek a szájára egy tiszta gézt teszünk, azt gumival rögzítjük. Másnap a gézen át kiöntjük a vizet, átöblítjük, lecsöpögtetjük, majd ferdén, fejjel lefelé elhelyezzük ( pl. a szárítóban, hogy le tudjon csepegni ), ezt reggel és este elvégezzük 3 napig. Ezután húsdarálón átdaráljuk az összeset ez kb. 20 perc elfoglaltság, majd benedvesített kézzel veknit formázunk belőle, vizes késsel kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle és vagy aszalóba, vagy a gáztűzhely sűtő részébe helyezzük rácsra, mindkét esetben a legalacsonyabb fokozatra kapcsolunk, a sütő ajtaját kicsit nyitva hagyjuk ( ezt egy odatett fakanállal lehet megoldani ), vagy meleg idő esetén kitesszük a napra szúnyoghálóval felette . Az első két megoldásnál másfél óra múlva megfordítjuk, szintén másfél órára és kész is van a kenyerünk. Ha napon szárítjuk, akkor kicsit tovább tart.
Ezután az üres üveget elmossuk és újabb adag bio búzát teszünk bele és vízzel felöntjük. Így biztosítjuk, hogy folyamatosan legyen „ élet” kenyerünk.