az elhízás

2016.12.27 14:30

Az elhízás egyre több embert érint és a hozzá kapcsolódó anyagcsere zavarok, pl. a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a köszvény, a reuma sok esetben erre vezethető vissza.

Több oka van, pl.  az elsavasodás, a lassabb emésztési folyamatok, a kevesebb mozgás, a lelki okok között pedig a szeretet hiány ( ezért eszünk sokkal több édességet, mint amennyire szükségünk lenne ), a ki nem élt düh, harag , stressz, amit szintén evéssel próbálunk levezetni és  ezek általában mozgásszervi betegségeket okoznak.

Az elhízás egyébként is egy ördögi kör, mivel ha túlsúlyunk van, nehezebben szánjuk rá magunkat a tornázásra, jobban esik a fekvés is és az ebéd utáni alvás, amikor is lúgosít a szervezetünk.

Társaságba, esetleg táncolni, sportolni sem szívesen megyünk pl. úszásnál kénytelenek vagyunk  fürdőruhában mutatkozni mások előtt.

Tehát nemcsak esztétikai, hanem inkább egészségi okok miatt is célszerű fogynunk.

Az egyik lehetőség a nyers, élő ételekre való átállás, ekkor főttet egyáltalán nem fogyasztunk, naponta 2-3 kg nyers, lehetőleg vegyszermentes zöld-féléből áll a menü, a nyers alapanyagokból a pizzától, a kenyérig, vagy a tortáig bármit el  lehet készíteni, a titka, hogy 41 fok fölé ne kerüljön az étel és ne is fagyasszuk.

Ez a nehezebbik megoldás, mivel ez nem egy kúra, hanem egy életmódra való átállás. A másik:

egy  gyógykeverék, ami  ezt a problémát igyekszik orvosolni:

a fő hatóanyaga a zöld kávébab ( ez nyers, pörköletlen arab kávé ), aminek  klorogénsav  tartalma hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, ami képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását. Megakadályozza, hogy a glükóz bejusson a véráramba.A zöld kávé fogyasztásáról bebizonyosodott, hogy igen hatékony a fogyásban is. a koffein és a klorogénsav együttesen képes a nagymértékű zsírfelhalmozódást csökkenteni és gátolja a zsír felszívódását is.

a másik összetevője a mate tea, amit régen használnak, mint hatékony zsírégetőt és étvágy csökkentőt.

A harmadik az édesgyökér , ez glabridint tartalmaz, amely szintén testsúly csökkentő hatású. Erősíti a zsíranyagcsere lebontó folyamatait, így segít a zsigeri zsírok elégetésében. A zsigeri zsírok a belső szerveinken találhatóak és ezek azok a zsírok, melyeket testünk a leggyorsabban képes energiává alakítani.

A zsigeri zsír csökkentésével azonban szervezetünk a bőr alatti zsírpárnákat kezdi el felhasználni, így a hasi zsírpárnáink szépen leolvadnak rólunk.

Reggelente és délben fogyasszuk, az esti órákban már nem ajánlom.

bővebb információ: borsika@levele.hu