Az élő ételek fogyasztása

2015.08.01 20:10

Az élő ételek fogyasztásának kérdései

 

Akik áttértek erre az életformára ( kizárólag nyers ételeket fogyasztanak: a főzelékek, fasírtok, sütemények, pizzák, levesek nyers változatait ), kivétel nélkül azt tapasztalják, hogy az egészségi állapotukban kedvező változások állnak be ( pl. az ideális testsúlyt kezdik megközelíteni, a vérnyomás normalizálódik,sokszor a PH érték is mutatja a kedvező változást. ). Van akinél ez többféle és gyorsan következik be, van, ahol csak hónapok múlva, attól függ, mióta és hogyan táplálkozott régebben.

Szóval az első időben, ami lehet , hogy hónapokig ill. évekig tart, a szervezet folyamatosan pozitív visszajelzéseket ad. Ezután jön a megtorpanás, mintha kihozta volna a lehetséges maximumot és érezzük, hogy tovább kell lépnünk.

A legtöbb esetben a „ menü „ megváltoztatása hozza meg a kívánt eredményt: érdemes elhagyni a sok mag, a túlzott olaj fogyasztását, a napi étrendet át kell reformálni, egyénre szabottan.

A következetesség itt is nagyon fontos.

Talán az a legszerencsésebb, ha minden nyersétel irányzatból átveszünk valamit: például reggelente ill. a délelőtti órákban a zöld turmix ivása nélkülözhetetlen: ekkor pár idénygyümölcsöt, zöld , ehető levélből ( pl. saláta, sóska, spenót, mángold, vagy a „ vadak „ közül a tyúkhúr, a fekete ribizli levele, az életbogyó levél, a porcsin ) egy maroknyit és 3 dl vizet összeturmixolunk és mást nem fogyasztunk a délelőtt folyamán.

Ebédre egy tálka gyümölcsöt együnk, jó, ha egyféle és persze vegyszermentes.

Uzsonnára csírát, pl. lucernát együnk, ill. egy pohár búzafű, vagy árpafűlét csavarjunk ki és fogyasszunk.

Vacsorára különböző zöldségekből készítsünk finomat, pl. nyers lecsót, vagy tökből „ nyerseléket”, esetleg egy finom cukkinit-paradicsomos öntettel.

A nap folyamán csak pár szem magot együnk, azokat is pár órára beáztatjuk előtte.

Ez az étkezési forma igyekszik a jót átvenni a különböző irányzatokból és a sejtjeink hálásan jeleznek vissza.

Igen, nehéz , de sok jó visszajelzést ad.