Az ételek helyes összepárosítása

2019.02.16 21:05

Az ételeknek különböző idejű az emésztési gyorsasága,  míg az eltérő idejűek fogyasztását érdemes az alábbi sorrend szerint enni.

Például az almának 1.5-2 óra, míg a keményítő tartalmúaknak ( burgonya, búza, lencse ... )  2-3 órára van szükségük, hogy megemésszük őket.

Így akármilyen egészséges mondjuk külön-külön a sárgarépa, a cékla , az alma és a banán, nem érdemes őket összeturmixolva fogyasztani Ráadásul a zöldségek nem illenek a gyümölcsökhöz, tehát nem jó egyszerre fogyasztani őket. Kivétel a zöldségek levele, mondjuk almával összeturmixolva  . Ajánlott kerülni a savas és az édes gyümölcsök együttes fogyasztását is.

4-5 -féle ételnél többet ne együnk egy étkezésen belül.

.A  magas fehérje tartalmúaknak: tök, szezámmag, napraforgómag, dió ....stb 4 órára van szükségük.

Igen, valóban sok szabálynak kell megfeleljen a helyes étkezés, nem is mindig sikerül, de érdemes törekedni rá az általános jó közérzet érdekében.

A gyomrot sokan gömbölyűnek képzelik el, de valójában egy  hosszúkás tömlő, aminek két nyilása van.

Mint a  vonatok az  alagúton át, úgy mennek  az ételek: így az alma mondjuk egy sebes vonat, amit érdemes előre engedni ( tehát az étkezésnél elsőre azt fogyasztani ), míg a főétel kis szünet után követheti  csak ezt.  Ha  fordítva történik ez, tehát az étkezést gyümölccsel fejezzük be, akkor a vonatos hasonlatnál maradva a tehervonattól nem tud  a gyorsvonat  száguldani csak bandukolni.

Ha ezt a sorrendet betartjuk, akkor nem lesz felfúvódás, kellemetlen közérzet, görcsök, hasfájás.