Az immunrendszerünk erősítése ingyen, vagy fillérekből

2014.10.25 14:34

Itt az ősz, a szokásos betegségek is jönnek  ilyenkor, pl. a nátha, az infuenza, a kisgyerekek közösségi életében is megszaporodnak  ezek.

Sokat tehetünk magunk és családunk egészsége érdekében az alábbiakkkal:

gyüjtsünk csipkebogyót, majd  egy száraz, por és rovarmentes helyen ( például  szúnyoghálós fadobozban ), néha megforgatva ki tudjuk szárítani. Ha kész, akkor papírzacskóban, vagy befőttes üvegekben felcimkézve el lehet tenni télire. Alkalmanként egy evőkanálnyit kell beáztatni egy liter hideg vízbe, majd másnap le lehet szűrni, meg lehet langyosítani és kis citrommal, mézzel inni. ( magában is jó ).

Homoktövisbogyót is gyüjthetünk lassan, azt érdemes összeturmixolni kis vízzel, lehet édesíteni mézzel, vagy agave sziruppal, frissen is lehet inni, vagy a jégen eltartható így egy hétig.

A galagonyabogyót is hasonlóan a csipkebogyóhoz kell megszárítani, majd hetente 1-2 alkalommal egy teáskanálnyit érdemes főzni forrás után 10 percig 1/2 liter vízben, majd 20 perc múlva le lehet szűrni.

Itt a savanyú káposzta készítés szezonja is, a segítségével egész télire elláthatjuk magunkat C vitamin forrással, akár lakásban is elkészíthető, 16-20 fej káposzta , só, borsikafű, 3-4 torma, egy alma és víz kell hozzá és egy nagyobb edény, például múanyag hordó és egy tisztára mosott kő, hogy a segítségével lenyomjuk a káposztákat. 3 hét alatt kész van, szépen, magában, jó a hűvös kamra is hozzá.

A kristálygomba is a házi gyógyszertár része lehet, magas  , természetes baktérium kultúra tartalmával a bél és ezáltal az immunrendszer segítője. Otthon tudjuk ezt is elkészíteni, naponta 2 percet vesz igénybe, tiszta víz, cukor és hetente mazsola szükséges hozzá. Ez külsőleg is használható a bőrbetegségek kezelésére.