Az otthonunk rendbetétele

2020.03.30 15:07
 
 
Egy evőkanálnyi ecetet tegyünk egy üres szórófejes flakonba, abba 3-4 csepp citrom illóolajat , vagy eukaliptuszt ( borsmentát ne, ha kisgyerek is van a közelünkben ), rázzuk össze 2 dl vízzel és fújjunk az ablak üvegekre belőle, majd egy papírtörlővel dörzsöljük át. A keretet mosószódából készített pasztával ( kis víz és a mosószóda keveréke ) töröljük le. Ez jó az ajtók lemosásához is. A csempéket a következőképpen ajánlott tisztítani: vegyünk fel egy gumikesztyűt , keverjünk el egyenlő arányban mosószódát és ecetet és kis vizet, pár csepp illóolaj is mehet bele és ezzel a keverékkel tisztítsuk meg őket, de a WC csészét és a gáztűzhely sütő részét is szép tisztára varázsolja.
Kókuszolajat tegyünk langyosan egy edénykébe, abba szintén mehet pár csepp illóolaj, majd egy ronggyal töröljük át ezzel a bútorokat.
Kellemes és tartós illat lesz a lakásban, ha egy mécsesre 1-2 csepp mandarin vagy levendula illóolajat cseppentünk és egy hőálló edénykébe helyezve meggyújtjuk ( persze csak FELÜGYELET MELLETT ). Ha kicsit karácsonyi hangulatot szeretnénk varázsolni, akkor szegfűszeg és fahéj illóolajat használjunk.