bármilyen betegségnél....

2016.06.16 17:56

Bármilyen betegségnél....

 

Ha beteg lesz az ember, próbáljon arra gondolni, hogy a teste ily módon próbál üzenni.

Mondjuk elkezdi a kisgyerek egészségesen az óvodát és 3 nap múlva már náthás lesz ( általában sajnos szövödményekkel ) és ez így megy egészen a nyári szünetig.

Pedig csak azt jelzi vele, hogy szeretne továbbra is családi körben tartózkodni „ mama hiánya '” van.

A lelki okot a legtöbbször nem tudjuk megszüntetni a körülmények miatt ( dolgozni kell járni az édesanyának is ). Ilyenkor a helyes táplálkozással, gyógytea ivással legalább 30%-al csökkenthetjük a betegségek kialakulását, a többi természetgyógyászati kezelés is jó természetesen kiegészítésként ( fülgyertyázás, talpmasszázs, akupresszúra.... )

Bármilyen betegség lép fel , a szervezetnek hasznos segítség mindenkinél:

csipkebogyó tea ivása: egy evőkanálnyit kell 1 liter hideg vízbe tenni a csipkehúsból este, reggel leszűrni és kis mézzel, vagy steviával édsíteni, esetleg kis citromlevet belecsavarni és a nap folyamán inni.

A másik gyógytea szintén általánosan használható hosszú távon: 2 teáskanálnyi fekete ribizli levelet le kell forrázni 2 dl vízzel , 10 perc múlva le lehet szűrni és étkezés előtt 20 perccel inni. Ezt naponta 2-3 alkalommal ajánlott inni.

A táplálkozásnál -főleg, ahol súlyos gond van, már régebben- érdemes elhagyni a mélyhűtött, a tartósított, a gyors ételeket, a cukrot, a tejet és tejtermékeket, a glutén tartalmú kenyérféléket és a húsokat. Helyettük jó a chia mag ( egy órával előbb beáztatva kis vízbe ), a porcsinlevél, mindenképp nyersen, a növényi tejek , pl. rizstej, a kukorica, a hajdina és a rizsliszt használata a búzaliszt helyett,a stevia, mint édesítő. A húsokat ki lehet váltani a csicseri ill. a hajdina, vagy a barna rizs kolbásszal, a zabfasírt ill. a zöldségfasírt alkalmazásával például.

Olaj helyett a kókuszzsír mehet.

A zöldségeket és gyümölcsöket betegségtől függően fogyassuk, de mindenképp vegyszermentesen. Fontos a tiszta víz ivása is, naponta 2-3 liternyi.