Betegség csak egy van

2017.10.28 21:54

Betegség csak egy van és az különböző területeken mutatkozik meg a szervezetben, a leggyengébb láncszemnél először, ezt figyeltem meg az elmúlt évtizedek során.

Például , ha egy gyereknek sokat kiabálnak a szülei, akkor nála gyakran jelentkeznek fül fájdalmak.

Ez persze a legyengült immunrendszer következménye is, tehát megjelent a betegség.

Vagy aki sokat idegeskedik, rágódik, annál előbb-utóbb reflux képében „ kopogtat a betegség . „

A lista természetesen végtelen hosszan bővíthető, akár a cukor betegség, vagy a rák megjelenéséig.

Érdemes kompletten kezelni a bajt: egyszerre a lelki és a fizikai okokat, így sokkal eredményesebb és tartósabb a gyógyulás.

A természetgyógyászok általában megfelelő táplálkozást, életvitelt: például váltott zuhanyozást, masszázst, ( jó a do in ) vagy pakolást ajánlanak, beállítva a helyes mozgást, mondjuk úszást, vagy sétát, könnyű tornát.

A környezet átalakítása is szükséges lehet, mondjuk fengh shui technikával,valamint a vidám zenék, könyvek, filmek is fontosak.

A gyógyteákat sem szabad elhanyagolni, a helyes arányok és elkészítési módok különbözőek, tehát forduljunk szakemberhez.

A fenti tanácsokat, ha megfogadjuk, máris elindultunk a helyes úton, de az igazi, a végleges gyógyuláshoz a betegség kiváltó okát is meg kell szüntetni ( mondjuk a stresszes munkahelyet egy békésebb, kedvezőbb állásra váltani. )

Tehát a tapasztalataim szerint a lelki okok kb. 70%-ban, míg a fizikai gondok csak 30%-ban felelnek a betegségek megjelenésért.

Csak az egyik, vagy csak a másik kezelésével ideiglenes és részeredményeket tudunk csak elérni.