bőrünk és a gyógynövények

2017.07.11 11:34

Bőrünk és a gyógynövények

 

A bőrünk az egyik fontos kiválasztó szervünk és így tökéletesen jelzi, ha valami gond van a szervezetben. A kezelését is érdemes kívül-belül kezelnünk a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Ha túlzott izzadás van, akkor végezzünk egy orvosi zsálya teás kúrát 3 hétig: 1 teáskanálnyi zsályát főzzünk forrás után 3 percig 2 dl vízben, majd 10 perc múlva le lehet szűrni. Naponta 2 alkalommal fogyasszuk. Kakukkfüves szappannal mossuk az izzadásnak kitett területeket.

A bőr túlzott szárazsága esetén orbáncfű olajjal kenjük meg naponta 2 alkalommal vékonyan a bőrt . ( ha napozunk , akkor halasszuk el az őszi-téli időszakra )

Belső használatra a vadárvácska tea ivását ajánlom: egy teáskanálnyit kell leforrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc áztatás után le lehet szűrni.

A vadárvácska teát külsőleg is, lemosásokra alkalmazzuk.

A patttanásos bőrnél szintén kívül-belül lehet használni a kasvirág teát, abból egy evőkanálnyit kell leforrázni 3 dl vízzel, majd 10 perc múlva leszűrjük.

Ha nagyon ráncos a bőr, akkor fekete nadálytő teával kezeljük, felváltva orbáncfű olajjal.

Jó a gyógynövényes lábfürdő az általánios jó közérzet végett, naponta kerti kakukkfű ill. borókabogyó főzetével. A lábfürdő után kenjük be vékonyan olívaolajjal, vagy orbáncfű olajjal.

Hideg lábfej esetén használjunk 5 percig forró , kakukkfüves lábfürdőt, majd 5 másodpercig hideg vízbe mártsuk a lábunkat, ezt így felváltva 20 percig végezzük, figyelve arra, hogy a meleg víz hőmérséklete állandó legyen.