cukorbetegségre alternatív kezelési mószerek

2015.03.19 15:17

Cukorbetegségre az orvosi vizsgálatok, kezelések mellett jó hatású az alábbi teakeverék: csalánlevél 50g, kecskeruta 100g, fehér babhéj 30g, kukoricabajusz 30g és fekete áfonya 50g keverékéből egy evőkanálnyit kell leforrázni 1 liter vízzel, majd 15 perc múlva le lehet szűrni és a nap folyamán inni.

Kiegészítésként hasznos cukor helyett a stevia, mint édesítőszer, fehér liszt helyett a teljes kiőrlésűek fogyasztása,valamint  a csicsóka  napi szinten, például nyersen, salátaként.

Sok nyers, vegyszermentes zöldség, főleg a délutáni órákban fejti ki jobban a hatását.

Naponta 3x1 mokkáskanálnyi  megőrölt fahéj kis vízben. szintén fontos.

Lehet inni időnként fügefalevél forrázatot is, ekkor egy evőkanálnyi falevelet forrázzunk le 2 dl vízzel, 10 perc múlva le lehet szűrni, éhgyomorra fogyasztani. Az eredeti  Kapor tablettából ( ez  több, különböző  gyógynövényt tartalmaz, OÉTI  által regisztrált termék  ) naponta 3x1 szemet szoktam ajánlani, főleg II-es típusú cukorbetegségnél hasznos. ( borsika@levele.hu )

Ha a fizikai állapot megengedi, akkor a mozgás is fontos része a terápiának, eleinte kis séta, amit fokozatosan emeljünk.

A szemtornát is javasolom, ennek utána lehet nézni a neten.

A nyugalom, a kellemes zene hallgatása, az izgató műsorok, hírek elkerülése, a természetben tartózkodás mind a gyógyulást segíti.