„Ehető” kert
Igyekeztem a 200 négyszögöles kertben olyan gyümölcsfákat/ töveket ültetni, amik egyrészt nem igényelnek vegyszerezést és kevés munkával járnak. ( nem is igen kell lehaholni hozzájuk )
Így van már évek óta szőlőnk, bőségesen és vegyszert sosem látott sem ő, sem a társai. A kerítés az mézalmácska sövény, szép is finom is, van egy húsvéti rozmaring almafa, ami ízletes, kemény almákat terem ( ez egy ősi magyar fajta ), van 2 húsos som, ezek nyár végén érnek be és kitűnő turmix készíthető a termésből, van 2 fekete berkenye ( ez kicsit fanyar, de magas az antioxidáns hatóanyaga ), a homoktövisből tartok egy „ fiú „ és egy „ lány „ bokrot, van persze diófa és egy fekete dió is , valamint mogyoró bokor.
Vad fekete ribizlink is van, hónapokig szoktuk dézsmálni a bogyókat.
Az előkertben egyre terebélyesebb az élet bogyónk, szintén finom a termése és gyorsan nő, igen szapora.
Most ültettem fekete szeder fát, már volt is rajta 4 szem termés.
Alattuk a kertben pedig csak fű, ami nem igényel nagy gondozást.
Tudom, hogy ez nem sok ( na jó, a cukkini földemről nem írtam, pedig nagyon bőségesen terem ).
Szóval szerintem jobb így, mintha csak dísznövényeket ültetnénk.