Élő étel uzsonnára a kicsinek

2013.08.16 20:47

Az iskola kezdődik megint rövidesen és vele a szokásos kérdések is felmerülnek a szülőkben, mit adjak a gyerekemnek tízóraira, uzsonnára, végül is nagyon sok betegség megelőzhető ill. a tünetek csökkenthetők a táplálkozással.

A kicsik idejük nagy részét ott töltik, tehát fontos, hogy  minőségi táplálékkal lássuk el őket. Először is a folyadék, amit sokszor elfelejtenek meginni, pedig az egészségük szempotjából a legjelentősebb.

Érdemes  csak az ebédet befizetnünk, a többi étkezést inkább oldjuk meg házilag.

Két 0.5 literes műanyagba  téve a folyadékot ( a legjobb " márkás" flakonba tenni ) két külön italt adjunk nekik, az egyik jó, ha zöld turmix, ami 2 alma, 1 banán. egy maroknyi salátalevél ( vegyszermentesek ), 1 teáskanál lenmag és kis víz összeturmixolásából álljon, ezeket persze időnként lehet váltogatni, például szőlővel, ez természetesen ne mélyhűtött legyen.

A másik ital: este beáztatunk  1/2 liter hideg vízbe 1 evőkanálnyi csipkehúst, másnap leszűrjük, mehet bele kis méz, valamint frisen facsart citrom.

A "szilárd" étel jó, ha rágcsálni való, például kölesgolyó egy maroknyi és külön csomagolva  egy szezonális gyümölcs, ez lehet érdekesség is például gránátalma, áfonya, de egy szép érett alma, vagy körte is megfelel, ez teljesen pénztárca függő.

A " gyakorlott " nyersétel evő gyerek kaphat egy szelet nyers lenmagkenyeret is a kölesgolyó helyett.

Ha ezeket módunk van elkészíteni, máris sokat tettünk értük, talán a legtöbbet., amit egy szülő megtehet.