felelősség vállalása a gyógyulás egyik útja

2018.08.07 20:27

Egyre több, ezoterikus  tanítótól olvasom, hogy a rossz, a negatív gondolatok betegségekhez vezetnek, míg a pozitív, békés, vidám , életigenlő hozzáállás az egészséghez.

Egyik betegem is  érdekes megfigyelést tett ezzel kapcsolatban: elkezdett a gondolataira figyelni és megdöbbenve tudatosította magában, hogy napjában több ezer keserű, vádaskodó. néha rosszindulatú, vagy csak pesszimista gondolat fut át a fején.

Ő maga  több, különböző betegségben szenvedett, amin a gyógyszerek, szakorvosok sem tudtak segíteni.

Elkezdte eleinte csak tudatosítani, később kitörölni ( hasonlóan az agykontrollhoz, ami a negatív képekhez a töröl szót társítja )

 a nemkívánatos " vendégeket ". Később már kifejezetten arra figyelt, hogy egész nap , a felkeléstől az elalvásig  jó, szeretetteljes gondolatai legyenek.

És ahogy  többségbe kerültek  a jó képek, vidám gondolatok, szép emlékek, egyre kevesebb rossz gondolata lett.

Reggel már, mielőtt felkelt, elképzelte, hogy ez egy remek nap és mennyi jó dolog is vár rá.

Az első változást a családi légkörben tapasztalta, egyre ritkábban volt vita, a családtagokkal meg tudta beszélni a gondokat, később közös programokat csináltak, amikre évek óta nem volt példa.

A munkahelyi légkör is sokat javult, kezdte még a túlórákat is  más szemmel nézni.

De a legfontosabb és legjobb dolog az egészségi állapotában bekövetkezett változás lett: hétről-hétre egyre egészségesebbnek érezte magát, végül már, hogy  a családjának is bizonyítson, elment egy általános kivizsgálásra is, ahol  szerencsére már semmit nem találtak, a betegségeknek hűlt helye volt.

Úgy gongdolom, hogy végre felelősséget vállat önmagáért.