frontérzékenység

2015.10.23 11:57

A frontérzékenység ellen az alábbi teakeverék alkalmazását javasolom: citromfű 10g,levendula 30g, orbáncfű 50g és komló 20g keverékéből alkalmanként 2 teáskanálnyit kell forrás után 3 percig főzni 1/2 liter vízben, majd 15 perc múlva le lehet szűrni és a nap folyamán inni.

Gyors segítség a gyömbér tea ivása is, azt frissen tanácsolom: egy gyömbérgyökérből kb. 2-3 cm-es darabot meghámozunk ( a többit a következő felhasználásig tegyük a jégre celofánba csomagolva ), lereszelünk és leforrázzuk 2 dl vízzel, majd 20 perc múlva leszűrjük és még melegen isszuk.

Érdemes egy ideig ( mondjuk 1-2 hónapig ) a sajtok, az alkohol, a csoki, a kávé és az olajos magok kihagyása a napi étrendünkből, vagy legalábbis a minimális mennyiségre csökkenteni.

Kiegészítésként jó hatású a szaunázás, az úszás, a tai chi, vagy a chi-kung.

A szemeinket gyakran pihentessük, még az is jó, ha óránként pár percig " tenyerezünk" ( a csukott szemeket eltakarjuk mindkét kezünkkel).

A heti egy gyümölcsnap gyors eredményt szokott hozni.

Ha megoldható, menjünk el egy gyakorlott talpmasszőrhöz, ha nem lehet, akkor magunknak pl. tv nézés közben egy-egy negyedóráig masszírozzuk meg a talpainkat.

A sok víz ivása is a kúra elmaradhatatlan része: a tiszta víz ilyenkor a legjobb.