ha jönnek a gyerekbetegségek

2013.09.29 16:34

Rejtélyesnek tűnik a szülők számára, hogy nyár végén egy csomó egészséges gyerek kerül különböző közösségekbe ( óvoda, iskola ) és pár napon belül  betegek lesznek. MIt tehetünk, akár megelőzésképpen, akár  hogy a már kialakult betegségen hamarabb és minnél kevesebb szövődménnyel essen túl a kicsi.

Először is a napi C vitamin adagját emeljük meg  a két-háromszorosára.Tehát  ha az ajánlott napi mennyiség jelenleg 60mg, akkor pl. a gyógyszertárakban kapható ascorbinsav porból egy csapott mokkáskanálnyit keverjünk el 2 dl vízben, hozzátéve kis agave szirupot, kellemes, üdítő ízű  folyadékot kapunk.

Itassunk vele éhgyomorra egy 1/2 kicsavart citrom levét 2 dl vízben, étkezés előtt.

Nálunk nagyon jól bevált, hogy kávédarálón ledarált kasvirág gyökér porból is naponta 1 mokkáskanálnyit elfogyaszt a beteg.

Ezekkel általában azt is sikerül megelőznünk, hogy ráhúzódjon a betegség pl. a fülre, mellkasra stb.

A gyógyteák is fontos szerepet kapnak: egy  evőkanálnyi apróbojtorjánt főzzünk 1 liter vízben forrás után 3 percig, majd 10 perc múlva le lehet szűrni és a nap folyamán itatni, lehet ízesíteni mis mézzel, citrommal.

A táplálkozásnál ügyeljünk arra, hogy a tejtermékeket kerüljük ilyenkor, mert erős nyákképző hatásúk van, valamint a zsíros, erősen fűszerezett ételeket is. A betegség könnyebben legyőzhető, ha a szervezetet megtámogatjuk frissen készített zöld turmix segítségével, amibe kis lenmag, alma, banán és saláta kerül.