Immunerősítő gyógynövények

2020.03.18 11:48
Immunerősítő gyógynövények
 
Érdemes az alábbi gyógynövényeket alkalmazni naponta: apróbojtorján: egy evőkanálnyit kell főzni 1 liter vízben, forrás után 3 percig, majd 10 perc múlva le lehet szűrni és a nap folyamán iszogatni, felnőttnek, gyereknek.
Csipkehúsból áztassunk be , szintén egy evőkanálnyit 1 liter vízbe este, majd reggel le lehet szűrni és magában, vagy kis mézzel iszogatni, szintén minden korosztálynak.
Orvosi zsályából egy 3 hetes kúrát jó végezni: 2 teáskanálnyit kell főzni 1/2 liter vízben forrás után 3 percig, majd 15 perc múlva le lehet szűrni és gargarizálni vele, majd iszogatni.
Lándzsás útifüvet akár gyűjthetünk is olyan helyen, ami távol van az utaktól. Alaposan mossuk meg, majd péppé zúzva helyezzük a torokra ( torok gyulladás esetén ). Teaként is elkészíthetjük és belsőleg alkalmazzuk.
Most nyílik az ibolya, abból szintén tudunk teát készíteni ( ezt is vegyszermentes helyen gyűjtsük ). egy teáskanálnyit kell leforrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc múlva le lehet szűrni.
Ha van otthon a kertben bíbor kasvirág, abból is forrázunk le egy teáskanálnyit 2 dl vízzel, majd 10 perc múlva le lehet szűrni.