köhögésre ötletek

2013.10.24 09:42

-    2 friss citrom kifacsart leve 
-    85 gramm méz
 

Melegítse meg a citromlevet és a mézet akkor tegye hozzá, ha már kicsit kihűlt.. Szükség esetén egy teáskanálnyi adagot önmagában, vagy teába keverve fogyassza.

Kiváló a csipkebogyó tea, amit mézzel ízesíthetünk (a legjobb az eukaliptusz méz), és kell még bele egy egész citrom leve is.

Felnőtteknek jó a borsmenta tea is és egy kávés kanálnyi mézzel kikevert reszelt torma. Előtte egyen pár falatot, mert gyomorégést okozhat. Minden fő étkezés után egy kis kanálnyi az adagja. A reszelt tormát érdemes inhalálni is néhány percig.

 Mindenkinél alkalmazható a hagyma tea is , ami sokszor nélkülözhetetlen slejmoldó. Két sárgarépa lereszelve és két evőkanál mézben elkeverve szintén kiváló (teli van béta-karotinnal, ami az A-vitamin elő-anyaga, és láttuk, hogy az A vitamin a nyálkahártyák legfőbb őre!). 

Egy másik elengedhetetlen háztartási eszköz a párásító készülék, amely főként a téli hónapokban nagyon hasznos. Csupán hideg csapvíz és egy csipet só keverékét öntse bele. Így elősegíti a tüdőben található hörgőcskék megtisztulását. Sose használjon meleg vizet vagy egyéb keveréket. 

A harmadik gyógymód a meleg vizes tömlő, amely a meleg nedvességet az izmokba juttatva, a lapockák közé helyezve fél órán belül enyhíti a tüneteket. Ne helyettesítse elektromos takaróval. Sose töltse meg forrásban levő vízzel, gyermekek esetében mindig csavarja egy törölközőbe és úgy tegye a hátukra. A túlnyomás elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a felesleges levegőt eltávolította a tömlőből mielőtt lecsukta. Ülő pozícióban használja, így elkerülheti saját maga megégetését és a tömlő esetleges szivárgását.