napfény evők vagyunk mind

2016.05.15 11:06

Az emberek általában két oldalon állnak: vagy vegánok ill. vegetáriánusok, vagy húsevők.

A pránaevőkre most nem térek ki, mivel az nagyon komoly lelki felkészülést igényel és még a gyakorlottaknál is erős buktatók vannak.

Szóval  bármelyik élőlényt nézzük a Földön, az a napfény energiájából táplálkozik, így vannak ezzel az emberek is.

A növények elraktározzák a napfényt, azzal táplálkoznak ill. a talajjal, ami szintén a benne élő apró lényekből tevődik össze, amik szintén " napfény függők ".

A növényevő emberek, állatok a napfény energiáját hasznosítják.

A növényevő állatokat elfogyasztó élőlények ( köztük az emberek ) közvetett módon így a napfény energiáját hasznosítják, enélkül nem tudnának élni.

Az megint egy másik téma, hogy az emberek rengeteg felesleges bajt okoznak az élővilágnak  ( nagyüzemi állattartás, az erdők kivágása, a termőföldek vegyszerezése....) és folytathatnám. Jó lenne, ha az élőlényeket tiszteletben tartva, csak annyit tenyésztenénk, termesztenénk, amennyit valóban elfogyasztunk és  ha a permakultúra széles körben elterjedne megint. (  a természetes talajtakarót nem bántják , mint például az erdőkben történik ), ekkor a növények gazdagabb táptalajban, vegyszermentesen fejlődhetnének, valamint az időjárás viszontagságaitól is meg lennének óva