Őszülésre házi praktikák ( kismamáknak is alkalmazható gyógymód !)

2014.05.20 20:34

 

Sokan szeretnének mellékhatás-mentesen a hajuk állapotán javítani, sok esetben az ősz hajszálak is gondot okoznak, kortól fúggetlenül.

Mivel a haj állapota, eredeti szine szoros összefüggésben van táplálkozásunkkal, így az alábbiakkal sokat tehetünk úgy a megelőzésért, mint a már kialakult ősz hajszín megváltoztatásáért.

A-vitamin ellátottságra figyeljünk elsősorban: fogyasszunk sok C vitamint, például a homoktövis, a citrusfélék, a csipkebogyó és a paprika ennek is gazdag forrása.

B vitaminban bővelkedik az élesztő és a dió, míg az A-vitamin ellátottságot a sütőtök és a sárgarépa biztosítja.Természetesen nemcsak a fentiekre van szüksége a szervezetnek. Fogyasszunk naponta egy evőkanálnyi fekete szezámmagot, mivel a benne található melanin felelős a hajszálak szinéért.

Jó, ha fogyasztunk spenótot ( nyersen, salátában ), ill. brokkolit a vashiány megelőzésére, diót, aszalt gyümölcsöket és élesztőt a szervezet réz szükségletének kielégítésére, valamint jód-pótlásra tengeri algákat.

Előnyös a heti két-három alkalommal történő hajpakolás is, ilyenkor 8 csepp kakukkfű illóolajat keverünk el 2 evőkanálnyi szezámolajban, ezzel bedörzsöljük a fejünket, majd 15 perc múlva lemossuk samponnal, majd öblítéssel a hajpakolást.