tanácsok a hétköznapi gondokra ( fejfájás )

2016.09.26 16:16

Sokszor nem megyünk el az orvoshoz, mert jelentéktelennek találjuk az elváltozásokat, amikkel pedig üzen a testünk " virág nyelven " és érdemes időben reagálni rá, még időben. Például  mikor több alkalommal és szinte heti rendszerességgel fáj a fejünk, különösen időjárás változás előtt. Szinte órára meg tudjuk mondani, mikor fog eleredni az eső. Van, amikor már hányinger is társul hozzá, ilyenkor a zajok, fények, illatok is rosszul hatnak ránk.

Tüneti kezelésként hatásos, ha pár csepp borsmenta illóolajat elkeverünk egy evőkanál tejben, azt pedig egy kád kellemesen meleg vízben és kb. 20 perces fürdőt veszünk. Jó, ha  1 cm gyömbért lereszelünk, leforrázunk 2 dl vízzel, majd 15 perc múlva le lehet szűrni és kis mézzel, citrom levével elkeverjük, ha már nem forró és megisszuk.

Jó az acsalapu gyökér tea ivása is ilyenkor: egy evőkanálnyi gyökeret 1 liter vízben forrás után 5 percig főzünk, majd 20 perc múlva le lehet szűrni és apránként  elfogyasztjuk.

Megelőzésként ajánlatos indiai útifűmaghéjból naponta 1 evőkanálnyit , reggel, éhgyomorra 2 dl langyos vizet elkeverni és meginni, reggeli előtt 1/2 órával.

A másik, ami sokat segít: a váltott zuhany: meleg vízzel kezdjük, majd, ha már átmelegedtünk, fele annyi ideig hideg vízzel alaposan átmossuk magunkat, ezután jön megint a meleg víz, majd a hideg zuhany, összesen 3-3 váltás tanácsos. A fürdő után dörzsöljük át a testet alaposan. Ez a keringésünk helyreállításában játszik fontos szerepet.