testi és lelki gyógyulás

2019.01.12 13:09

Testi és lelki okok a betegségek mögött

 

Nehéz erre jól válaszolni. A tapasztalatom az, hogy minden, de minden betegség mögött elsősorban a lelki egyensúly felborulása áll. ( A kisgyerekeknél a családi életet érdemes megvizsgálni )

Ha csak fizikai szinten nézzük a betegségek kialakulását, akkor, ha fellépnek a problémák, akkor először is az immunrendszer gyengül le a stressztől.

Ezután jönnek a különféle betegségek. Az ezoterikus tanítás szerint pontosan lehet tudni, hogy ekkor melyik szervünknél lesz először gond.

Mondjuk egy óvodába kerülő kisgyerek általában napokon belül elkap egy fertőző betegséget, pl. náthás lesz. Ekkor a család szeretetének az ideiglenes elvesztését éli át ( persze tévesen ) a gyerek. Ha tüdő, akkor a szomorúság, ha a füle gyullad be, akkor nem szereti hallani a csúnya szavakat, kiabálást stb.

Ha hány, akkor nem veszi be a gyomra az átélt negatív élményt.

A sort lehetne folytatni.

Ekkor általában otthon marad az egyik kedves hozzátartózójával, aki szeretettel törődik vele, így sokkal könnyebben gyógyul.

A másik segítség a táplálkozás, a megfelelő gyógynövények... Rengeteget tud segíteni, főleg kisebb gondoknál .

Egy izgulós embernél, akit sok stressz ér és emiatt túl sok a sava, gyors segítség az orbáncfűből és akácvirágból főzött tea. Kiegészítésként a vegyszermentes krumpli leve hasznos.

Aki rendszeresen rossz alvó és más problémája nincs, annak hamar használ a macskagyökérből főzött tea és a könnyű, korai vacsora. Egy teáskanál méz lefekvés előtt is jó.

A májbetegeknek hathatós segítség a meleg májpakolás ricinos olajjal és a máriatövismag tea ivása.

Érdemes sok túrót fogyasztaniuk.

Persze ezek csak általános példák.

A leggyorsabb a gyógyulás akkor, ha a testi és lelki gondokat egyszerre tudjuk kezelni.